Adres:

Contact

Contact

Secretaris: Rudy Post

Bestuursleden

Bestuursleden / samenstelling

U bent ingelogd

 

Beste zangcollega van het Markelo’s Mannenkoor.

Je bent nu ingelogd als lid van dit koor en in het menu-item “Mijn MMK” zie je nu het besloten deel van de koorleden.

Alle informatie die voor jou van belang is kun je hier vinden.

Ook is het mogelijk jouw inloggegevens te wijzigen als bijv. je inlognaam bij nader inzien eigenlijk niet naar wens is of als je je wachtwoordt wilt wijzigen.

Dit doe door onder jouw gegevens op “bewerk profiel” te klikken en na de invoer van de wijziging op de knop “Verstuur” te klikken.

Een vriendelijk verzoek: Als je klaar bent, wil je dan op de knop “Uitloggen” hiernaast klikken. Dit om te voorkomen dat onbevoegden via jouw computer deze menu-items kunnen bezoeken.

Vriendelijke zangersgroet,

Het bestuur.

Data voor inzameling

In verband met de coronamaatregelen is het ophalen van oud papier, tot nader order opgeschort.
28 december 2019
25 januari 2020
29 februari 2020
28 maart 2020
25 april 2020
30 mei 2020
27 juni 2020
25 juli 2020
29 augustus 2020
26 september 2020
31 oktoer 2020
28 november 2020
19 december 2020
30 januari 2021

Op elk gewenst tijdstip kan er papier gebracht worden op de locatie aan de Endemansdijk. 

Via de oprijheuvel kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week hier uw oud papier brengen.

Wijkindeling

Wilt u het papier, zo mogelijk in gesloten dozen voor 9.00 uur aan de straat zetten. dozen niet zwaarder dan 25 kilo (arbo) A.u.b. geen andere zaken, zoals plastic, piepschuim, blik enz. tussen het papier. Dozen met deze inhoud moeten we laten staan! Ook kunt u zelf op de locatie aan de Endemansdijk 24 uur per dag uw oud papier inleveren.

Repertoire

Ons repertoire

Het repertoire van het Markelo’s Mannenkoor is zeer breed, alleen al gezien het feit dat er 485 nummers in de bibliotheek zitten, die voor het grootste deel al eens gezongen zijn, in een of meerdere optredens. En dat aantal neemt alleen nog maar toe. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ze allemaal nog actueel zijn.

Wel worden regelmatig nieuwe nummers toegevoegd, waarbij uiteraard oude weer verdwijnen. Gemiddeld zitten er rond de 30 nummers in de repetitiemap, die regelmatig gerepeteerd en opgevoerd worden.

Het scala is ook zeer breed.

Van bekende traditionele mannenkoor melodieën, die steeds minder gevraagd en uitgevoerd worden tot bewerkingen van hedendaagse populaire muziek. Soms worden de bewerkingen kant-en-klaar gekocht en op andere momenten maakt de dirigent een eigen bewerking van een bekend nummer.

Dit gaat in diverse talen, uiteraard Nederlands maar ook Duits, Engels, Frans, Italiaans, Servo- Kroatisch, Russisch en zelfs in het Twents.

Van het laatste is een goed voorbeeld de bewerkingen van enkele liedjes van het bekende duo Hiddink en Schreurs bewerkt voor mannenkoor door onze dirigent.

Ook heeft Hendrika Nijenhuis – Hargeerds diverse teksten geschreven voor het koor, zowel in het Nederlands als het Twents op bestaande populaire melodieën.

Ook stukken uit opera’s, operettes en musicals komen op het repertoire voor.

In het populaire segment noem ik, zonder volledig te zijn, werken van o.a. Boudewijn de Groot, Pierre Kartner, Udo Jürgens, Bert Kaemfert, Simon and Garfunkel, Vangelis, Ancora, Leonard Cohen en vele anderen.

Bestuurstaken

Bestuurstaken

Naam Functie Taak
Theo Hebinck voorzitter Public Relations
Dinant Nijland Vice voorzitter Muziekcommissie;
Henk Bargboer Secretaris / 2e penningmeester MMK nieuws; Website
Rinus Nitert Penningmeester beheer van de financiën
Hennie Smale Algemeen adjunct Muziekcommissie; Reiscommissie
Huub Dietvorst 2e Secretaris Reiscommissie
Willem Niessink Algemeen adjunct Muziekcommissie, Reiscommissie

De geschiedenis van het koor

De geschiedenis van het koor

Een stukje koorgeschiedenis…

markeloHet Markelo’s Mannenkoor (MMK) werd 20 januari 1970 opgericht. Het vond zijn oorsprong in een revuekoortje. Met veel enthousiasme werd na de oprichting begonnen met ongeveer 20 leden aan de eerste repetitie. Begonnen werd met Nederlandse liedjes als: “Als hier een pot met bonen staat”, “Wat zullen onze patriotjes eten”, “De vier weverkens”.

Al vrij snel nam het ledenaantal toe tot 25 en werd er ook gekozen voor een breder repertoire, ook in andere talen zoals Duits, Engels en Frans.

Het MMK verleende medewerking aan kerst-zangdiensten en aan 4 mei herdenkingen en werd steeds vaker uitgenodigd voor medewerking aan concerten van koren in de omliggende gemeenten. Ook geeft het MMK ieder jaar een concert en soms meerdere voor haar donateurs en belangstellenden in Markelo. Het is een goede gewoonte deze concerten te beginnen met het Markelo’s Volkslied “Mooi Markelo”.

Markelo De Hoop 2008 9 web Het MMK is lid van het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond en verleende in die hoedanigheid haar medewerking aan diverse        gewestelijke concerten. Bij het KNZV zijn ongeveer 255 mannenkoren aangesloten die zo’n 14000 zangers vertegenwoordigen.

In 2003 bestond het KNZV 150 jaar. In het kader daarvan werd een mannenkorenfestival georganiseerd wat uiteindelijk voor het MMK uitmondde in overwinning in de C klasse.

Het inmiddels circa 35 leden tellende mannenkoor heeft een eigen stijl weten te ontwikkelen. Er is gekozen voor een combinatie van bezig zijn met muziek, het zingen en niet te vergeten: gezelligheid. Eén en ander is terug te vinden in het repertoire.

De dirigent en de muziekcommissie stellen samen het repertoire vast. Het huidige repertoire bestaat uit een breed scala van bestaand mannenkoormuziek en bewerkingen van de dirigent. Er wordt daarbij geprobeerd om die muziek te kiezen die bij ieder lid zoveel mogelijk in de smaak valt. Ook telt duidelijk mee of het bij het publiek aan zal slaan. Dit betekent dat het MMK niet alleen maar kiest voor gezellige muziek, ook werken van Beethoven, Mozart of Schubert ontbreken niet op het repertoire.

De repetities van het MMK vinden plaats op maandagavond in het etablissement de Haverkamp, een bekend zalencentrum in Markelo. Ook is er elke derde repetitieavond van de maand “Ons Vrouwenhoekje”, een gezellige kaart/praatavond voor de vrouwelijke aanhang van het koor.